mapa-mk_bojmija
dojran_013
pic_-093
smokvijada_00
crkvata-vo-s-petrovo-2
april-029

earthЛАГ Бојмија

Локалната Акциска Група Бојмија се состои од чинители од територијата на Веландово, Богданци, Гевгелија и Дојран

lampШто е ЛАГ?

Локалните партнерства помеѓу претставниците на јавниот, граѓанскиот и деловниот сектор од одредена територија чија цел е развој на подрачјето кое го опфаќа се нарекува Локална Акциска Група.

recycleШто е ЛЕАДЕР?

ЛЕАДЕР претставува иновативен пристап во рамките на политиката за рурален развој на ЕУ преку кој се симулира полноправност и заедништво на сите чинители во процесите на градење на политики, донесување на одлуки и спроведување на одлуки поврзани со руралниот развој.

Настани

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДДРШКА НА ПАРТНЕРСКИ ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ЛОКАЛЕН РАЗВОЈ

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДДРШКА НА ПАРТНЕРСКИ ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ЛОКАЛЕН РАЗВОЈ

Локалната акциона група (ЛАГ) „Бојмија“ распишува повик за поддршка на партнерски иницијативи за локален развој,...
ТРЕТО ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА ЗДРУЖЕНИЕТО ЛОКАЛНА АКЦИСКА ГРУПА БОЈМИЈА

ТРЕТО ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА ЗДРУЖЕНИЕТО ЛОКАЛНА АКЦИСКА ГРУПА БОЈМИЈА

На 02.12.2023 година во општина Дојран се одржа Третото годишно собрание на Здружението Локална Акциска...
Градење на капацитетите на Локалните Акциски групи

Градење на капацитетите на Локалните Акциски групи

Локалната Акциска Група Бојмија во периодот од 10-13 Мај е коорганизатор на четиридневна работилница за...
Изработени студии во рамките на проектот „Избери здраво –купувај локално“

Изработени студии во рамките на проектот „Избери здраво –купувај локално“

Во текот на втората половина од 2020, ФЛОРИТ-Гевгелија го имплементирање проектот „Избери здраво –купувај локално“...
ПОСТАВЕНА ТАБЛА НАМЕНЕТА ЗА ИНФОРМИРАЊЕ НА ТУРИСТИТЕ ЗА ПОНУДАТА НА ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА И ЛАГ “БОЈМИЈА”

ПОСТАВЕНА ТАБЛА НАМЕНЕТА ЗА ИНФОРМИРАЊЕ НА ТУРИСТИТЕ ЗА ПОНУДАТА НА ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА И ЛАГ “БОЈМИЈА”

Во општина Гевгелија, спроти стариот градски пазар и спроти железничката страница, поставени се информативни табли...
ФОНДАЦИЈАТА „ФЛОРИТ“ ОРГАНИЗИРА ОБУКА НА ТЕМА „ЛОКАЛНИТЕ СИСТЕМИ НА ХРАНА, ПРЕДНОСТИ И МОЖНОСТИ“ И ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ИНТЕРНЕТ ПЛАТФОРМА

ФОНДАЦИЈАТА „ФЛОРИТ“ ОРГАНИЗИРА ОБУКА НА ТЕМА „ЛОКАЛНИТЕ СИСТЕМИ НА ХРАНА, ПРЕДНОСТИ И МОЖНОСТИ“ И ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ИНТЕРНЕТ ПЛАТФОРМА

Во понеделник, на 5 октомври, во малата сала на народниот театар,со почеток во 11 часот,...
Краен рок за пријавување на земјоделците за субвенционирање е 31 Јули 2020

Краен рок за пријавување на земјоделците за субвенционирање е 31 Јули 2020

Во тек е пријавувањето на земјоделските производители за субвенционирање, за 2020 година. Пријавувањето ќе трае...
ИНФО ДЕН ВО ВАЛАНДОВО ЗА МЕРКА 1 ОД ИПАРД 2014-2020

ИНФО ДЕН ВО ВАЛАНДОВО ЗА МЕРКА 1 ОД ИПАРД 2014-2020

Телото за управување со ИПАРД при Министерство за земјоделство, шумарство и водосотопанство во соработка со...
Ревизијата на Стратегија за развој на рурална средина на „ЛАГ Бојмија“

Ревизијата на Стратегија за развој на рурална средина на „ЛАГ Бојмија“

Ревизијата на Стратегија за развој на рурална средина на „ЛАГ Бојмија“ во рамките на проектот...
Продолжување на активностите околу ревизијата на Стратегијата на ЛАГ Бојмија

Продолжување на активностите околу ревизијата на Стратегијата на ЛАГ Бојмија

Продолжуваат активностите околу ревизијата на Стратегијата за локален развој на рурални подрачја, на територијата на...